Lisa De Palmenaer

“Tijdens mijn studie filosofie werd mij duidelijk dat ik graag op een dieper niveau met kinderen en jongeren aan de slag wou gaan. Ik koos voor een master in de Orthopedagogiek waar ik de waardevolle visie meekreeg om echt te luisteren, om kinderen en jongeren eigenaar te laten zijn van hun proces, zonder te oordelen of te categoriseren. Na een opleiding tot kindercoach leerde ik te vertrouwen op het feit dat kinderen en jongeren zelf weten wat ze nodig hebben. In de opleiding tot Integratief Verliescounselor bij De Bleekweide leerde ik kinderen te ondersteunen bij het taal geven aan hun binnenwereld en bij het aanboren van hun eigen antwoorden. In mijn begeleidingen vertrek ik vanuit hartsverbinding, écht luisteren en kracht ontwikkelen.

Daarnaast ben ik nauw betrokken bij het preventieproject Emotionele Remediëring, een methodiek met 12-stappenplan bedacht door Lut Celie, vanuit de visie van De Bleekweide.

Bij ER worden in scholen, voorzieningen en organisaties – en onder begeleiding van een mentor vanuit de Bleekweide - gevoelsplekken geïnstalleerd. Hierdoor leren kinderen en jongeren constructief omgaan met hun emoties en gevoelens.”