Julie De Muynck

“Ik ben Julie, 34, en mama. Ik leef mij graag uit, hou van de natuur en de verse buitenlucht, ik speel hockey (nog maar pas) en heb een actieve, spontane geest. Ik heb ook een rustige kant, die graag wegzakt in goede muziek. En ik schrijf. Voor mezelf en voor anderen. Zo kan ik me op tijd terugtrekken om te bekomen en te genieten van de eenvoud. Ik werk graag op De Bleekweide. Voor mij is het een plek die uitademt waar ik in geloof. We gaan om met serieuze thema’s maar er is lucht, adem, ook humor. Er hangt een rust die kinderen & jongeren én volwassenen de kans geeft heel even te bekomen, om niet meer te moeten maar te mogen zijn. Er wordt van binnenuit geleefd, er kan gelachen, gehuild, “ge-booszijn” worden. Voor onze kinderen, jongeren, volwassenen maar ook voor ons als team. We kennen elkaar in wie we zijn, ook vanbinnen.

Ik studeerde psychologie en schreef mijn thesis (nu heet dat masterproef) over rouw bij kinderen & jongeren. Ik had een thesisbegeleidster die de taal van kinderen haarfijn begreep en mij op een heel integere manier meenam in hun wereld, hun verlies. Ze zei: “Ik kan je heel veel boeken geven over rouw maar slechts één is belangrijk.” Het was een boek geschreven door de kinderen zelf. Zij zijn de specialisten.

In De Bleekweide richt ik me op kinderen & jongeren. Ze liggen met hun speelsheid, hun ongedwongen kijk op de wereld dicht bij mijn natuur. Ik ga graag aan de slag met het thema scheiding en met de nieuwe, soms zoekende, nesten die daaruit opieuw opgebouwd worden. Ik wil deze kinderen en hun nesten zorg geven en hen leren zorg te dragen voor elkaar. Ik geloof erg in krachtontwikkeling, individueel en in groep. Kinderen laten stilstaan bij hun binnenwereld en hoe ze die mogen beleven, mogen uiten. Altijd op een manier die bij hen past. Zij zijn de specialisten, weet je nog wel?”