Fien Sabbe

“Na mijn studies rechten en theaterwetenschappen aan de KU Leuven trok ik naar Newcastle (Engeland) voor een opleiding communicatie. Bij mijn terugkeer ging ik meteen aan de slag bij de openbare omroep, de VRT. Vijftien jaar lang presenteerde ik op radio en tv.

Aan het Herman Teirlinck Instituut doceerde ik het vak presentatie. Ik was ook een tijdlang aan de slag bij De Morgen, waar ik portretinterviews maakte voor Zeno, de weekendbijlage.

Momenteel modereer ik nog regelmatig voor een live publiek en ben ik gastvrouw van het literaire programma Uitgelezen.

In 2013 nam ik een ingrijpende beslissing. Na meer dan twintig jaar in de media, keerde ik terug naar mijn eerste liefde, het recht. Ik werd advocaat, gespecialiseerd in jeugd- en familierecht. Inmiddels studeerde ik ook af als erkend bemiddelaar in familiezaken. Ik treed nog steeds op als jeugdadvocaat, maar verkies in familiaalrechtelijke aangelegenheden de weg van de bemiddeling. En dit graag in samenwerking met De Bleekweide.

De Bleekweide kent een lange traditie in het begeleiden van kinderen in rouwsituaties. Scheiding is er daar één van. Kinderen willen dat – ook in situaties van hoog conflict tussen de ouders - naar hen wordt geluisterd. Dat is niet altijd evident. In De Bleekweide krijgen kinderen een stem. Een stem die tot in de bemiddeling kan worden gehoord. Goed bemiddelen is immers goed voor kinderen zorgen.”