Zingeving en krachtontwikkeling

Powerverhalen voor Kids

 

Irene Heim

 

Verhalen en hierbij horende creatieve werkvormen rond diverse thema's zoals angst, scheiding, depressie, pesten, zelfvertrouwen ...

 

Dit boek reikt werkvormen aan om met de binnenwereld van kinderen aan de slag te gaan, om samen met het kind alternatieven te zoeken, vanuit hun eigenheid en kracht.

Het lieve-woordendoosje

 

Wendy Tra

 

Een hartverwarmend verhaal over vriendschap, over jezelf zijn, over je geliefd voelen.Een verhaal dat je meeneemt naar een speciaal plekje in je hart. In dit boek ontdekt Tom iets dat alle kinderen zouden moeten weten...dat er een doosje is in je hart, een dooosje voor fijne dingen, een doosje dat er altijd is.

 

Dit boek reikt eveneens werkvormen aan om met de binnenwereld van de kinderen aan de slag te gaan.Dit boek toont dat het kind zich positief kan verbinden met zichzelf, dat dit troost, kracht,...kan geven.

 

de open plek

De 12 poorten van prins Sirius

 

Christiane Beerlandt

 

Een sprookje van een jonge prins op zoek naar het echte geluk, de zin van het leven.

 

Dit boek neemt je mee in de universele fundamentele waarden van het leven.

Ik ben OK

 

Miep Van der Haegen & Jan Vroman

 

Ben is meestal blij. Maar soms gaat niet alles zoals hij het wil. Dat maakt hem verdrietig, bang of boos. Het hoofd van Ben wordt dan een piekerkop.

 

Aan de hand van 6 voorleesverhalen over Ben leren kinderen dat het oké is om boos, verdrietig of bang te zijn. Bij elk verhaal horen concrete tmindfulnesstips en opdrachtjes ook voor de grote mensen.

 

Lannoo