Seksueel misbruik

Blijf van me af !

 

Martine Delfos

 

Marijke weet niet hoe ze dat vervelende gedoe van haar stiefvader moet stoppen. De schoolarts gaat haar daarbij helpen.

 

Dit boek geeft heel goed de gevoelens en de chaos weer die door je heen razen bij sexueel misbruik. Schuldgevoel, je vies voelen, het grote geheim, jezelf verantwoordelijk voelen omdat je het zo ver hebt laten komen en het niet een stop kan toeroepen. Het boekje nodigt uit om toch je verhaal te delen. Er bestaat van dit boekje ook een jongensversie en een versie waarin kinderen kinderen misbruiken.

 

Niño

 

Kleintje of het grote geheim

 

Annemie Berebrouckx

 

Daar, in ide grote boom woont kleintje met haar mama en papa. De vogels hebben hard aan hun huisje gwerkt. Het is een warm en veilig nest geworden. Als kleintje op een dag uit het nest wipt, ziet ze hoe mooi de wereld is. De bloemen, de bomen, de lucht... Maar dan wordt dat gevoel van geluk plots verstoord door een grote zwarte vogel.

 

Een subtiel verhaal over kindermisbruik , om een kind weerbaarder te maken en anderzijsd een verhaal over hoe ijzersterk de kracht van hartsverbinding en mogen leren in een warm en aanmoedigend klimaat een kind uit de impasse kan halen bij misbruik. over herstel en heling. opener die voldoende ruimte laat om een kind zelf te laten invullen maar toch voldoende herkenningspunten te geven: angst, pijn, zelfpijiniging (veertjes uittrekken), schuld..

 

De Eenhoorn.