Contact

email:

aanmeldingen@bleekweide.be

info@bleekweide.be

 

telefoon:

woensdag en vrijdag telkens van 10U-13U

09 229 36 42

 

BEREIKBAARHEID

MET DE AUTO

 

Vanuit Antwerpen

Afrit Gent-Zeehaven nemen. R4 tot afrit Lochristi. Beneden afrit aan de lichten links. Dan onder eerste viaduct (voorbij GB, Carrefour) Onder tweede viaduct door. Nadien twee bochten en dan zit je op een rechte strook (Land van Waaslaan, in de verte zie je de Gentse torens). Aan de tweede lichten op die baan naar links (Schoolstraat), daar eerste kasseiwegje naar rechts, (Jan Roomsstraat), inrit Begijnhof.

Vanuit Kortrijk

Afrit Gent centrum nemen en dan de kleine ring (Sint-Amandsberg staat daar reeds aangeduid) tot aan het kruispunt de Dampoort. Je gaat rechts, nadien onder de tweede viaduct van rechts (er zijn er 4), nadien doorrijden. (rechts zie je de standplaats bussen, een parking, de GB), deze drukke straat is de Land van Waaslaan. Aan de eerste lichten in die straat naar rechts (Schoolstraat). Daar eerste rechts (Jan Roomsstraat) kasseiwegje inrit Begijnhof.

Vanuit Brussel

Afrit Gent-Zeehaven/Merelbeke. R4 volgen tot afrit Lochristi/Oostakker. Einde afrit links. Verder volgen tot rechte eind: Land van Waaslaan (voor jou zie je de drie torens van Gent. Dit is een heel eind met o.a. het passeren van 2 viaducten en een 7-tal (?) lichten. Aan de laatste lichten op de land van Waaslaan naar links (Schoolstraat) daar eerste kasseiwegje naar rechts (Jan Roomsstraat): voor jou zie je de Hoofdingang van het Begijnhof..

 

MET DE TREIN (tien minuutjes wandelen); twee mogelijkheden:

 

1. Via Land Van Waaslaan

 

2. Via binnenstraatjes:

Je neemt het Gentse station de Dampoort. Als je uit het station stapt ga je rechtdoor en hou je rechts. Je komt aan viaducten (er zijn er 4). Je stapt rechts onder de eerste viaduct. Voor jou liggen de bushalten en rechts op het pleintje zie je voor jou de GB. Je stapt tot aan de GB (en winkel bed-en tafellinnen, gordijnen op de hoek..). Achter de GB stap je rechts het straatje in (Biekorfstraat) en volgt verder (de Wasstraat) tot je een speelplein tegenkomt. Voor het speelplein links (de Wespstraat), straatje door, nadien

rechts (Begijnhofmuren zichtbaar) terug eerste straatje links. Je loopt zo het Groot-Begijnhof binnen via de voetgangersingang.

 

“De Bleekweide” Groot Begijnhof 16 A, is gelegen achter de kerk op het Beggaplein

De PARKING is voorzien achter gebouw 48