seksueel grens-overschrijdend gedrag

 

 

 

'Mijn stilte voorbij’

 

Lotgenotengroep voor kinderen en jongeren die slachtoffer werden van

seksueel grens-overschrijdend gedrag

Wat

1 keer per drie weken komen we in een kleine groep van lotgenoten samen. Door de verbonden-heid in groep en het gegeven dat alle jongeren een eigen (en toch herkenbaar) verhaal met zich meedragen vinden jongeren herkenning bij elkaar. Waardoor emoties/ vragen /gedachten/ reac-ties,… bestaansrecht en erkenning krijgen (‘Ik dacht dat ik de enige was!’). We ontwikkelen kracht om wat moeilijk is te kunnen dragen. Jongeren mogen zichzelf zijn, zonder oordeel. Een kans om moeilijke gevoelens, gedachten en herinneringen op een andere manier vast te kunnen houden.

Hoe

 

Door te schrijven, te praten, te tekenen, verhalen, muziek,…. Gaan we met de groep op creatieve en speelse wijze op weg. Iedereen op zijn eigen unieke manier en op zijn eigen tempo. Iedereen geeft zijn eigen grens aan, in volle respect voor zichzelf en elkaar.

 

 

VOOR WIE

 

Groep 1: Kinderen die slachtoffer werden van seksueel grensoverschrijdend gedrag van 8 tem 11 jaar (3e tem 6e leerjaar). Is je kind jonger? Contacteer mij om na te vragen of er een groep kan starten met jongere kinderen of je kind toch kan aansluiten.

 

Groep 2: Tieners die slachtoffer werden van seksueel grensoverschrijdend gedrag van 12 tem 14 jaar (1e tem 3e middelbaar).

 

Groep 3: Jongeren die slachtoffer werden van seksueel grensoverschrijdend gedrag van 15-19 jaar (4e tem 6e middelbaar).

 

 

Data

 

Groepen vinden plaats op dinsdagavond om de drie weken en duren 1,5u. Een groepstraject bestaat uit 5 bijeenkomsten. Vanaf minstens 4 inschrijvingen wordt er een nieuwe groep opgestart.

 

Begeleiders

 

Leen Verbeeck

0479/55.39.18

leenverbeeck@bleekweide.be

Prijs

200€

 

 

Inschrijven

 

De inschrijving is definitief na een aanmeldingsmail naar leenverbeeck@bleekweide.be en overschrijving van €200 op rekeningnummer BE66 8915 0423 8443 (Leen Verbeeck) met als referentie ‘stilte voorbij’ + groep 1/2/3 +naam kind of jongere’. Tegemoetkoming door de mutualiteit is mogelijk. Indien gewenst is een aanmeldingsgesprek mogelijk, dit is niet inbegrepen in de prijs