Gevoelsplekken - ER

Emotionele Remediëring, kortweg ER, is het preventieproject van De Bleekweide dat momenteel over heel Vlaanderen wordt uitgebouwd. We maken ‘gevoelsplekken’.

Het idee groeide letterlijk (op) in onze tuin. De extra ‘therapieplekken’ ondersteunden de visie en de methodiek die bij onze begeleidingen centraal stonden en staan: ‘gevoelens een plek geven’.

 

Door de gevoelsplekken te integreren in de therapie, ontstond een uiterste werkbaar en efficiënt model, dat de Bleekweide-expertise verder ondersteunt en versterkt. Emotionele remediëring, door middel van gevoelsplekken, vormde ook onderdeel van een wetenschappelijk onderzoek mét pilootopstellingen in een twintigtal Vlaamse sites.

Nu wordt ER - het installeren van gevoelsplekken - aangeboden als (opleiding)pakket, mét een door De Bleekweide begeleid stappenplan. Het project wordt uitgewerkt in diverse Vlaamse scholen, op speelplaatsen, in instellingen en zelfs in stadswijken. Het preventieproject komt tegemoet aan een grote vraag bij leerkrachten en hulpverleners: het emotionele welbevinden van kinderen en jongeren vergroten.