Fien Sabbe

“Na mijn studies rechten en theaterwetenschappen aan de KU Leuven trok ik naar Newcastle (Engeland) voor een opleiding communicatie. Bij mijn terugkeer ging ik meteen aan de slag bij de openbare omroep, de VRT, waar ik jarenlang een dagelijkse stem was bij Radio Donna. Nadien verhuisde ik naar Radio 1.

Op tv presenteerde ik in die dagen programma’s als Kinderatelier en 1 voor iedereen, versterkte ik (als eerste vrouw) de tv-sportdienst en werd later het gezicht van het culturele magazine L!nk op Canvas. Tien edities lang mocht ik de feestelijke uitreiking van De Gouden Uil Literatuurprijs in goede banen leiden.

Aan het Herman Teirlinck Instituut doceerde ik het vak presentatie. Ik had intussen ook voor het geschreven woord gekozen, maakte portretinterviews voor Zeno, de zaterdagbijlage van De Morgen.

Momenteel modereer ik nog regelmatig voor een live publiek en ben ik gastvrouw van het literaire programma Uitgelezen.

In 2013 nam ik een ingrijpende beslissing. Na meer dan twintig jaar in de media, keerde ik terug naar mijn eerste liefde, het recht. Ik werd advocaat, gespecialiseerd in jeugd- en familierecht. Inmiddels studeerde ik ook af als erkend bemiddelaar in familiezaken. Ik treed nog steeds op als jeugdadvocaat, maar verkies in familiaalrechtelijke aangelegenheden de weg van de bemiddeling. En dit graag in samenwerking met De Bleekweide.

De Bleekweide kent een lange traditie in het begeleiden van kinderen in rouwsituaties. Scheiding is er daar één van. Kinderen willen dat – ook in situaties van hoog conflict tussen de ouders - naar hen wordt geluisterd. Dat is niet altijd evident. In De Bleekweide krijgen kinderen een stem. Een stem die tot in de bemiddeling kan worden gehoord. Goed bemiddelen is immers goed voor kinderen zorgen.”

 

 

 

BLEEKWEIDE

BE 0809 157 172

 

 

aanmeldingen@bleekweide.be

info@bleekweide.be

maandag-, woensdag- en vrijdagvoormiddag telkens van 9U-12U

09 229 36 42

© Copyright. All Rights Reserved vzw Bleekweide