Leren begeleiden van groepen kinderen en jongeren

 

In deze tweedaagse vorming leren we ervaringsgericht hoe je kinderen en jongeren in groepen kan samenbrengen en begeleiden. De focus ligt niet enkel op emoties delen maar ook op hoe je kracht, talent en trots aanboort.

Via een combinatie van theoretische duiding en zelfervaring gaan we twee dagen samen op weg. We duiken de ervaring in met verschillende werkvormen, methodieken, we staan stil bij het groepsproces & kijken samen hoe onze methodieken op maat kunnen meegenomen worden in het werk.

 

 

 

Kinderen en jongeren hebben een fijnzinnig vermogen om het leven zuiver aan toe voelen. Ook moeilijke dingen, klein of groot. Maar worden ze voldoende beluisterd en écht gehoord in wat ze ons tonen? Kinderen en jongeren zijn bovendien elkaars beste leermeesters. Omdat zij nog weten wat écht luisteren is, zonder adviezen te geven. Omdat ze elkaar heel goed begrijpen, vaak zonder woorden. Omdat ze bij elkaar het gevoel hebben niet alleen te zijn. Omdat ze op bijzonder verfrissende wijze emoties en gedachten met elkaar kunnen delen. Toch wordt hen zelden een platform aangereikt. Zo blijven ze nog te vaak alleen met hun gevoel terwijl delen zo verbindend en helend werkt. In kwetsbaarheid (tonen) gaat zo veel kracht en groei schuil. Heel gewoon. En nog vaak met een vleugje humor.

 

Voor wie?

Voor hulpverleners, leerkrachten, begeleiders van leefgroepen,… iedereen die interesse heeft in groepswerk en het belang inziet om – op een verdiepende manier - kinderen en jongeren als groep dichter bij elkaar en zichzelf te brengen

 

 

Wanneer?

 

9-10 Maart 2018, telkens van 9u30 tem 16u30

 

 

Prijs

€229.90 incl BTW (€190 excl.)

 

Inschrijven

info@bleekweide.be